fbpx

Handleiding: Montage zonneschermdoek

Montage Zonneschermdoek

 

Download en print hier uw handleiding: Montage van Zonneschermdoek

 

Wij leggen u met deze korte handleiding uit hoe u zelf uw zonneschermdoek kunt vervangen in uw zonnescherm, knikarmscherm of uitvalscherm. Deze eenvoudige handleiding is geschreven voor een zonneschermdoek met boven en onder een peeszoom…

1.  Draai het zonnescherm helemaal uit Er mag geen spanning meer op het zonneschermdoek staan. De peesgleuf van de buis moet helemaal naar voren komen. · Bij een motor bediend zonnescherm stelt u dit af via de knoppen op uw motorkop of via de afstandsbediening. · Bij een handbediend zonnescherm moet u doordraaien tot de armen van uw systeem in de eindpositie staan en draai door tot de peesgleuf naar voren staat.

2.  Verwijder het zonneschermdoek uit het scherm (advies: 2 personen) Snij zowel aan de bovenkant als aan de onderkant uw zonneschermdoek over de gehele breedte door. Haal de buis aan 1 kant uit de cassette (indien het een scherm betreft met motor, laat de buis aan de kant van de motor in de cassette) en trek het doekrestant en de oude pees uit de buis. In de meeste gevallen moet het zijkapje van de voorlijst worden gedemonteerd via een paar kleine schroefjes. Hierna verwijderd u ook doekrestant en de oude pees uit de voorlijst.

Afhankelijk van het type zonnescherm kan het zijn dat de zijkap en het lagerblok gedemonteerd moet worden, dit doet u niet aan de motorzijde. Zorg dat u een spanband of lijmtang bij de hand hebt, zodat de as niet valt.

3.  Monteren van het nieuwe zonneschermdoek (advies: 2 personen) Maak eerst het zonnescherm goed schoon. Zorg ervoor dat uw handen schoon zijn bij het monteren van het nieuwe doek. Rol het nieuwe zonneschermdoek uit op het oude zonneschermdoek, dit voorkomt beschadigingen. · Heeft u gekozen om de oude doekpezen opnieuw te gebruiken, schuif deze zowel aan de bovenzijde als onderzijde in het nieuwe doek. · Trek daarna het doek tegelijkertijd door de bovenbuis als voorlijst. · Monteer alles weer terug, zoals u het hebt gedemonteerd.

4.  Draai uw zonnescherm weer in Stel de motor opnieuw af op het begin- en eindpunt.

 

Gefeliciteerd u heeft zelf uw zonneschermdoek vervangen!

 

 

De waardering van www.intershades.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 405 reviews.