fbpx

Hoe kan ik mijn screendoek en zonneschermdoek schoonmaken?

Screendoek en zonneschermdoek schoonmaken

Screendoek:

Uiteraard wilt u zolang mogelijk genieten van uw screendoek. Volg de volgende tips om uw screendoek zo lang mogelijk mooi te houden.

– Rol uw screendoek uit.
– Pak een zachte borstel en maak het doek vrij van stof en vuil.
– Borstel uw screendoek met schoonwater. Bij hardnekkig vuil gebruikt u eventueel groene zeep.
– Spoel uw doek na het schoonmaken met schoonwater!
– Laat het screendoek in uitgerolde staat opdrogen indien de weersomstandigheden dit toelaten.

Mocht er toch een onverwachte bui vallen, kunt u het screendoek oprollen om het op een later tijdstip weer af rollen om het doek te laten drogen. Voorkom dat het screendoek langer dan 1 a 2 dagen nat opgerold is. Hierdoor voorkomt u schimmelvorming en vlekken.

Wij raden u ten zeerste af om uw screendoek te reinigen met schuurmiddelen, chemische middelen of een hogedrukreiniger!

Zonneschermdoek:

Doeken van Dickson hebben alle nodige kwaliteiten voor gebruik in open lucht. U kunt allerlei problemen voorkomen door een paar eenvoudige aanbevelingen in acht te nemen, zoals:

– Het geraamte van uw zonwering moet op zo’n manier geplaatst zijn dat het doek zelf perfect strak staat en nergens tegenaan schuurt. Op doek dat strak staat, blijft geen water staan als het regent.

– Als het erg hard waait, kunt u het doek beter oprollen.

– Als het regent, mag de zonwering open blijven staan, maar rol het doek daarna niet voor langere tijd op als het nog niet helemaal droog is. Wilt u het doek toch oprollen terwijl het nog vochtig is, rol het dan weer open zodra het mogelijk is, om het te laten drogen.

Wij geven deze tips, ook al is het doek zelf niet onderhevig aan bederf. Maar op termijn bestaat altijd het risico dat er zich op het doek deeltjes vastzetten of verontreiniging uit de lucht waardoor het doek beschadigd.

Het doek van Dickson krijgt altijd een speciale behandeling tegen vlekken.
Om de behandeling van dit doek niet aan te tasten, houdt u rekening met de volgende aanbevelingen als u het doek schoonmaakt:

 Gewoon onderhoud:

– Houdt het droge doek zoveel mogelijk vrij van oppervlakkige deeltjes door deze weg te halen met de stofzuiger, de luchtblazer, of door het doek uit te kloppen of te borstelen met een zachte borstel.

 Vlekken verwijderen:

– Gebruik zeepwater voor vlekken van vingers of voor vetvlekken.
– Spons vochtvlekken zoveel mogelijk af en wrijf ze schoon met een vochtige doek. Gebruik nooit wasmiddel of andere chemische producten.

Maak uw zonneschermdoek in de ochtend of aan het einde van de dag schoon, reden hiervan is dat als het doek door de zon te snel opdroogt dit lelijke vlekken kan veroorzaken

De waardering van www.intershades.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 406 reviews.