fbpx

Welke bevestigingsmethode voor uw zonweringdoek?

Welke bevestigingsmethode voor uw zonweringdoek?

Welke bevestigingsmethode voor uw zonwering doek? Dat hangt natuurlijk af van de situatie en daar helpen we u graag verder mee!

Wij bieden in onze shop drie verschillende bevestiging mogelijkheden, namelijk: tourniquets, zeilringen en zeilringen met zuignappen. 

 

Maar welke past nou het best bij welke situatie? En wat zijn de voor- en nadelen. Wat is wel handig, wat is niet handig? Wij helpen u graag op weg bij het maken van de juiste beslissing! 

Welke bevestigingsmethode voor uw zonweringdoek?

Tourniquets

Een doek met tourniquets is het meest populair, met tourniquets kunt u het doek het snelst en gemakkelijkst monteren en demonteren. De tourniquet draaiers monteert u op uw kozijn of houten frame. Deze draaiers worden door de geplaatste ringen in het doek gestoken en door de draaiers een kwartslag om te draaien fixeert u het doek op het kozijn. Super handig! Tourniquets worden wat minder vaak gebruikt op steen of op aluminium. Waarom? Een tourniquet draaier wordt bevestigd met twee schroefjes, doordat een muur een bepaalde structuur heeft is het best moeilijk om de twee gaatjes exact op de plek te boren waar de draaier moet komen. Hierdoor kan een tourniquet uiteindelijk scheef komen te zitten, waardoor het doek gaat golven. 

Bij een bevestiging op aluminium kan het voorkomen dat er een schroefje afknapt in het aluminium, hierdoor moet je de draaier iets verplaatsen naar een “fris” stukje aluminium. Het doek kan hierdoor wat gaan golven, doordat het doek niet meer goed strak gezet kan worden. 

Zeilringen met zuignappen

Er is ook een grote groep mensen die liever niet wil boren in kozijnen of mogen niet met schroeven werken omdat het een huurwoning of vereniging betreft. In dat geval is een doek met zeilringen en zuignappen de beste oplossing. De zuignappen worden direct op de ruit bevestigd dus hoeft er nergens in geboord te worden, ideaal niet waar? 

Uiteindelijk kan een doek met tourniquets wel veel mooier en strakker gemonteerd worden, een doek met zeilringen en zuignappen kan wat golven tonen, dit heeft er mee te maken dat de zuignappen iets meeveren in de spanning van het doek. Desalniettemin is dit dé perfecte zonwerende oplossing zonder te hoeven boren! 

Ook krijgen we wel eens de vraag of het ook of kunststof of aluminium geplaatst kan worden. Onze zuignappen zijn alleen op glas getest. Doordat kunststof kozijnen vaak in verstek worden geassembleerd komen de zuignappen in de hoeken precies op een naad, hierdoor zuigen de zuignappen niet. Ook hoeft er maar iets een nerf of beschadiging in het kunststof te zitten en de zuignap pakt niet goed. Wilt u toch de zuignappen op kunststof plaatsen? Neem dan contact met ons op, dan kijken we samen met u naar de mogelijkheden! Bij aluminium blijft de zuignap door de structuur vrijwel nooit zitten. 

Zeilringen

Tevens zijn er veel mensen die een doek op een willekeurige manier willen bevestigen met touw, karabijnhaken, elastieken, op haakjes of met andere bevestigingen. Dat kan natuurlijk ook, in dat geval is een doek met zeilringen de beste optie. Dit wordt meestal toegepast als een doek niet op een kozijn wordt geplaatst (denk aan schaduwdoek boven een terras, bij een lichtstraat of bevestiging op de muur). 

Soltis doek op de ruit van het raam met zuignap met schroefdraad en kartelmoer, dé oplossing voor kunststof kozijnen. Door de zuignap bevestiging hoeft u niet meer te boren. Dit doek is ook te verkrijgen in speciale vormen en zelfs zonder afwerking van het doek.
Soltis doek met zeilringen en rondom zoom

Een greep uit onze shop...

Soltis B92 verduisterend doek met zeilringen

75,00 per m2

Screendoek met tourniquets

39,95 per m2

Soltis Perform 92 doek met zeilringen en zuignappen

55,00 per m2

Screendoek met zeilringen en zuignappen

39,95 per m2
De waardering van www.intershades.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 439 reviews.