Beoordeeld met een 9.7 door meer dan 770 klanten
Boven de €250,- gratis verzenden in Nederland en België Snelle levertijden Persoonlijke service Top kwaliteit

Vragen

Product eigenschappen: Screendoek en Zonneschermdoek

 • Van welk materiaal is screendoek, Soltis doek en Zonneschermdoek?

  Screendoek is een weving van glasvezel garens voorzien van een pvc-coating. Screendoek voelt hierdoor kunststofachtig aan. Screendoek is echt een weving van garens, je ziet de verschillende garens dan ook over elkaar lopen in het doek.

  Soltis doek is van composiet (oftewel een materiaal wat is opgebouwd uit verschillende kunststoffen). Bij Soltis doek zie je geen weving, de structuur is dan ook erg compact. Ook dit voelt kunststofachtig aan.

  Zowel Soltis doek als Screendoek worden, in geval van een rondom gezoomde afwerking, met een slag naar achteren vast geseald doormiddel van hitte aan de achterzijde van het doek.

  Zonneschermdoek wordt gemaakt van acrylstof. Dit is het type doek wat ook in knikarmschermen, uitvalschermen en markiezen wordt gebruikt. Stoffig van materiaal en wordt doormiddel van industriële naaimachines gestikt.

 • Wat is het verschil tussen screendoek en Soltis doek?

  Screendoek is een weving van glasvezel garens voorzien van een pvc-coating. Soltis doek is geproduceerd van composiet. Screendoek is het meest gebruikte zonweringsdoek voor de ramen in Nederland en België. Soltis doek is daarentegen iets minder bekend, maar heeft zeker geen slechtere kwaliteit. Sterker nog, Soltis doek is juist van wat betere kwaliteit en kan heel veel hebben! Soltis doek scheurt niet of nauwelijks en kan zelfs op maat geknipt worden, zonder dat het verder rafelt. Perfect voor een raam met een bijzondere vorm.

 • In welke kleuren zijn de tourniquets, zeilringen en tenax sluitingen leverbaar?

  De tourniquets, zeilringen en tenax sluitingen zijn verkrijgbaar in een nikkel kleur (vernikkeld messing) en zwarte kleur (zwart verchroomd messing).

 • Van welk materiaal zijn de tourniquets, zeilringen en tenax sluitingen gemaakt?

  De tourniquets, zeilringen en tenax sluiting zijn gemaakt van vernikkeld messing. Het zal daarom dan ook niet roesten en kan hooguit door de jaren heen wat gaan verweren zoals dat eigenlijk bij alle metalen het geval is.

 • Kunnen de tourniquets, zeilringen of tenax sluitingen gaan roesten?

  De tourniquets, zeilringen en tenax sluitingen zijn vernikkeld. Ze hebben dus een behandeling ondergaan waardoor deze niet kunnen roesten. Door de jaren heen kunnen ze wel wat gaan verweren zoals dat eigenlijk bij alle metalen het geval is.

 • Welke afwerking is mogelijk bij een doek met tourniquets, zeilringen, zuignappen of tenax sluiting?

  Zonneschermdoek (ook wel acryldoek) met tourniquets, zeilringen of tenax sluiting wordt standaard rondom gezoomd door middel van een naaimachine. De zonneschermdoeken en zonweringdoeken worden standaard in verticale banen aan elkaar gestikt.

  Voor screendoek met tourniquets, zeilringen en zuignappen en tenax sluiting hebben we twee afwerkingsmogelijkheden:

  Rondom zomen:

  Rondom zomen geeft absoluut de meest stevige afwerking van jouw doek. Doordat het doek aan de zijkanten wordt omgeslagen, zal dit doek lang mooi blijven en maximaal zijn vorm behouden. Bij de keus voor rondom zomen in onze screendoek webshop zullen wij er uiteraard voor zorgen dat het doek op de door jou bestelde afmetingen wordt geleverd. Je hoeft dus zelf geen rekening te houden met de extra stof die nodig is voor de omslag van de zoom. Dit doen wij voor jou!

  Rondom sealen:

  Rondom sealen is de minimale afwerking die noodzakelijk is voor jouw screendoek. Kwalitatief gezien is dit een wat minder duurzame afwerking in vergelijking tot rondom zomen, maar daarentegen is het ook wat goedkoper. Dit doek zal op de langer termijn eerder gaan rafelen of inscheuren, door bijvoorbeeld weersinvloeden, dan een rondom gezoomd doek. Bij een doek dat groter is dan 2000 x 2000 mm adviseren wij nadrukkelijk om het doek rondom te zomen.

  Soltis doek kan ook op twee manieren worden afgewerkt:

  Rondom zomen:

  Rondom zomen geeft absoluut de meest stevige afwerking van jouw doek. Doordat het doek aan de zijkanten wordt omgeslagen, zal dit doek lang mooi blijven en maximaal zijn vorm behouden. Bij de keus voor rondom zomen in onze screendoek webshop zullen wij er uiteraard voor zorgen dat het doek op de door jou bestelde afmetingen wordt geleverd. Je hoeft dus zelf geen rekening te houden met de extra stof die nodig is voor de omslag van de zoom. Dit doen wij voor jou!

  Op maat snijden (alleen mogelijk bij Soltis doek):

  Het doek wordt alleen op maat gesneden en niet afgewerkt. Soltis doek kan zonder afwerking worden geleverd, omdat het niet rafelt en niet of nauwelijks scheurt. Je kan er zelfs de schaar inzetten om er een hoekje uit te knippen. Wij adviseren echter ook altijd bij Soltis doek om het doek rondom te zomen, dit is immers het sterkst en voor de langer termijn blijft het doek dan ook het mooist in zijn vorm.

 • Hoe kan ik mijn doek met zeilringen bevestigen?

  Er zijn heel veel verschillende mogelijkheden om je doek met zeilringen te bevestigen. Denk aan bijvoorbeeld een bevestiging met rubbers, karabijnhaken, of elastieken. Hiermee bevestig je het doek bijvoorbeeld aan je gevel, overkapping of kozijn. Deze bevestigingen kun je meestal wel in de bouwmarkt vinden.

 • Zijn er mogelijkheden voor een afwijkende maat, vorm of product?

  Als het door jou gewenste product niet op onze webshop beschreven staat betekent dit niet direct dat wij dit niet voor je kunnen verzorgen. Denk aan een doek voor een raam met driehoekige vorm, doek met schuine zijde of markies herbekleding. Wij hebben vele mogelijkheden en maken dan ook graag een offerte op maat voor je klaar. Wij kunnen je ook altijd vrijblijvend van advies voorzien. Neem hiervoor gerust contact met ons op.

 • Kan ik mijn zonneschermdoek ook naadloos geleverd krijgen?

  Standaard worden zonneschermdoeken (acryldoek) in verticale banen aan elkaar gestikt. Dat heeft te maken met de rolbreedte van het beschikbare doek. Er zijn echter ook enkele effen kleuren die beschikbaar zijn op bredere rolbreedtes, hierdoor kunnen we soms ook een doek naadloos leveren. De prijs voor een naadloos doek ligt wel wat hoger, waar dit mee te maken heeft? Er blijft meer snijafval over, dit vertaalt zich uiteindelijk in de prijs. Wil je graag een naadloos doek, kom dan met ons in contact en wij helpen je met veel plezier verder!

 • Hoe is de doorkijk bij de verschillende doektypen en kleuren?

  De doorkijk bij de doektypen en kleuren is erg verschillend en we kunnen ons voorstellen dat je graag zou willen weten welke doorkijk je kan verwachten.

  Doeken zonder doorkijk:

  • Verduisterend screendoek
  • Xinix doek
  • Soltis B92 doek

  Doeken met filtering van het licht (geen doorkijk):

  • Zonneschermdoek (oftewel Acryldoek)

  Doeken met doorkijk:

  • Screendoek (oftewel Serge doek, let op; er zijn ook verduisterende varianten van screendoek, dit staat specifiek bij het product aangegeven)
  • Soltis Perform 92 doek

  De doorkijk bij deze twee typen doek hangt sterk af van de kleur. Over het algemeen geldt: hoe donkerder het doek hoe beter de doorkijk en hoe lichter het doek hoe slechter de doorkijk. Dit geldt ook ’s avonds in het donker, waarbij er vanaf de straat dus beter bij jou naar binnen kan worden gekeken bij een donker doek. Wil je dus geen pottenkijkers en vind je het zelf niet erg dat je niet meer goed naar buiten kan kijken? Kies dan een lichte kleur! Of wil je juist gluren naar de buren? Neem dan een donker doek waar je goed door heen kunt kijken!

  Hieronder enkele impressies van de doorkijk van een aantal kleuren, let wel: door de lichtinval kan de doorkijk wel anders uitvallen.

  Kleur 118118 Antraciet-Antraciet

  Kleur 108118 Grijs-Antraciet

  Kleur 112101 Wit-Zand

 • Welke kleur moet ik kiezen?

  Het kiezen van een kleur kan best wel lastig zijn! Niet alleen moet het er mooi uitzien, maar het moet ook warmte en zonlicht tegenhouden. En dan niet te vergeten, de doorkijk kan ook nog een groot verschil zijn bij de verschillende kleuren!

  Allereerst de kleur, de kleur is allesbepalend voor de ambiance in huis of op je terras. Voor zonneschermdoek (acryldoek) geldt dat de stof het licht filtert. Heb je dus een geel doek? Dan zal het licht onder of achter het doek ook een gele nuance krijgen. In het geval van een geel, rood of oranje doek bereik je dus een warme sfeer. Heb je liever een wat koelere sfeer? Kies dan voor blauw, groen of grijs.

  Voor screendoek en Soltis doek is de kleur met name bepalend voor hoe donker of licht het binnen is. Een antraciet doek maakt het automatisch binnen wat donkerder qua kleur dan een wit doek. Verduisterend doek daargelaten, want een verduisterend doek verduisterd dus ook echt. Hier kun je niet meer doorheen kijken!

  Of je de kleur van het te bestellen doek in het echt ook mooi vindt? Dat is lastig vanaf een webshop te bepalen, maar wij sturen je met liefde een paar kleurstaaltjes toe, zodat je een vergelijk kan maken. Tot driekleurstaaltjes sturen wij gratis naar je toe.

  Ten tweede is de zonwerende factor ook van belang. Bij zonwering spreken we dan ook van de gtot waarde, dit is de zontoetredingsfactor van het doek. Elke kleur doek heeft een g-tot waarde voor plaatsing aan de buitenzijde en plaatsing aan de binnenzijde. Hoe lager het getal hoe beter de zon en warmte buiten blijft. Twijfel je over enkele kleuren? Neem dan contact met ons op en wij laten je direct weten wat de verschillende waardes zijn en welke kleur het beste de zon tegenhoudt.

  Ten slotte is het ook belangrijk om een afweging te maken in de doorkijk van een doek. Bij verduisterend doek is het simpel! Hier kun je helemaal niet doorheen kijken. Door zonneschermdoek (acryldoek) kun je ook niet heen kijken, maar dit doek filtert het licht dus wel. Bij screen- en Soltis doek (niet de verduisterende versies) kun je nog wel enigszins naar buiten en/of binnen kijken. Wil je graag het zicht optimaliseren? Kies dan voor een donker doek. Let wel: overdag als het buiten licht is kan jij met een donker doek goed naar buiten kijken, maar ’s avonds als het buiten donker en binnen het licht aan is kan je buurman goed bij jou naar binnen kijken. Dit heeft alles te maken met het contrast van het licht. Wil je graag de doorkijk zo minimaal mogelijk houden (voor zowel jou als je buurman) zonder dat het volledig verduisterend is? Kies dan voor een hele lichte kleur.

 • Maakt de kleur een verschil bij het tegenhouden van de warmte?

  Jazeker! Iedereen heeft het vroeger tijdens de biologielessen geleerd. Zwart absorbeert warmte, wit reflecteert zonnestralen. Daarom dragen we in de zomer ook graag witte kleding. Je zou denken dat je op basis hiervan het beste een wit doek zou moeten kiezen, dat is echter bij zonwering montage aan de buitenzijde van je kozijn toch niet de beste keuze! Omdat een donker doek, geplaatst aan de buitenkant van je huis, warmte absorbeert zal de warmte ook voor je ruit blijven hangen. De warmte komt dan ook niet rechtstreeks je woning in, maar blijft grotendeels buiten. Een wit doek reflecteert en zorgt ervoor dat de warmte weerkaatst. Het is echter zo dat de absorptie bij een zwart doek uiteindelijk meer warmte buiten je huis houdt in vergelijking tot een wit doek! Het effect van de absorptie is groter dan het effect van de reflectie van een wit doek. Zo heb je het beste van het beste! Wil je het doek aan de binnenzijde van je huis plaatsen? Dan adviseren wij altijd nadrukkelijk een wit doek, een donker doek absorbeert en trekt de warmte mee naar binnen. Dat moeten we niet hebben!

 • Ik heb een kleurnummer maar deze komt niet overeen met de kleuren in jullie webshop, kunnen jullie deze leveren?

  Wij helpen je graag verder! In de markt worden voor nagenoeg dezelfde kleuren verschillende kleurnummers gebruikt. Als je ons doorgeeft welk kleurnummer je zou willen, bijvoorbeeld omdat je al een bestaand screen hebt, dan kijken wij met je mee of we deze kleur kunnen leveren.

 • Kan ik het doek ook aan de binnenzijde van het raam plaatsen?

  Absoluut, geen enkel probleem! Wil je het doek aan de binnenzijde van je huis plaatsen? Dan adviseren wij altijd nadrukkelijk een wit doek, een donker doek absorbeert namelijk de warmte en trekt de warmte mee naar binnen. Dat wil je voorkomen! Kies daarom voor een wit doek.

  Liever een lichte kleur, zoals linnen of lichtgrijs? Ook deze kleuren absorberen warmte, neem gerust contact met ons op dan kunnen wij je het verschil aangeven door middel van de g-tot waardes (zontoetredingsfactor waardes) van de verschillende kleuren.

 • Kan ik ook verduisterend doek met zuignappen bestellen?

  Wij bieden verduisterend doek met zuignappen niet standaard aan. Ondanks dat het doek wel verduisterend gefabriceerd wordt, zal de zuignap bevestiging ervoor zorgen dat er kieren ontstaan en dat er alsnog licht naar binnen kan komen. Om deze reden hebben wij zelf verduisterend doek in combinatie met zuignappen niet verder getest. Op aanvraag kunnen wij je vrijblijvend informeren over verduisterend doek met zuignappen.

 • Blijven de doeken met zuignappen ook zitten bij wind?

  De zonweringdoeken blijven in het algemeen erg goed zitten, ook bij wat wind. Komen er echter rukwinden of een storm? Dan adviseren wij wel nadrukkelijk om de doeken even weg te halen. Immers is en blijft het een zuignapbevestiging en een zuignap kan wel eens loslaten. ‘Better safe than sorry’ zullen we dan maar zeggen!

 • Passen doeken met zuignappen ook achter mijn inzethor of tussen mijn schuifpui door??

  Doeken met zuignappen nemen in de diepte maximaal 28 mm ruimte in beslag. Deze 28 mm is inclusief zuignap met draadeind, het doek en de bevestigingsmoertjes. Wij adviseren altijd om rekening te houden met 30 mm ruimte tussen glas en object, dan weet je zeker dat het doek er tussen past.

 • Welke zonweringproducten zijn milieuvriendelijk?

  Soltis doek is een milieuvriendelijk zonwerend product, dus bij uitstek hét product als je rekening wilt houden met het milieu. Soltis doek wordt gefabriceerd door de Franse producent Serge Ferrari. Deze Soltis zonweringdoeken worden gefabriceerd van composiet materialen en zijn 100% recyclebaar. Naast dat Soltis doek milieuvriendelijk is staat het ook aan de top voor wat betreft kwaliteit!

 • Verzorgen jullie ook de herbekleding van markiezen?

  Zie je het niet zitten om zelf een markies te bekleden? Wij verzorgen dit graag voor je! In dat geval lever je de markies bij ons aan op locatie en wij verzorgen de herbekleding voor je. Voor een offerte en de voorwaarden kun je met ons contact opnemen, dan gaan wij samen met je aan de slag!

 • Leveren wij ook andere merken?

  Naast de bestaande collecties van Dickson, Sattler, Helioscreen en Serge Ferrari in onze webshop kunnen wij ook andere merken leveren.

  Voor zonneschermdoeken kunnen wij ook de volgende collecties leveren (enkelen zijn tegen toeslag):

  • Dickson Opera
  • Dickson MAX (waterafstotend)
  • Swela Sunvas

  Voor screendoeken kunnen wij ook de volgende collecties leveren (enkelen zijn tegen toeslag):

  • Serge Ferrari (Soltis 86, 88 en Stam 6002)
  • Copaco (kleuren kunnen wat afwijken van de kleuren in de webshop)
  • Mermet (kleuren kunnen wat afwijken van de kleuren in de webshop)

Mijn bestelling

 • Wat is de status van mijn bestelling?

  Zodra wij een bestelling van je hebben ontvangen gaan wij voor je aan de slag! Producten op maat vereisen een langere levertijd dan producten die kant-en-klaar op voorraad in het schap liggen. De voorraad producten leveren wij je direct binnen drie werkdagen (tenzij je in dezelfde bestelling ook producten hebt besteld met een langere levertijd, ga dan uit van de langste levertijd). Producten op maat leveren wij tegen de levertijd zoals wordt gecommuniceerd bij de specificaties op het moment van aankoop. Doorgaans duurt het fabricageproces enkele weken. Tussentijds kunnen we je niet voorzien van een update, omdat het ervan afhangt welke kleur er op welk moment gesneden wordt (er wordt gewerkt in ‘batches’ waardoor bestellingen van dezelfde kleur in één keer worden gefabriceerd). Op het moment dat jouw bestelling wordt verzonden ontvang je van onze transporteur een track&trace code (of in het geval van lengte transport een e-mail met de verwachte leverdatum en tijd).

 • Kan ik mijn bestelling nog wijzigen?

  Na het plaatsen van jouw bestelling worden de producten direct in bestelling genomen. Heb je een product op maat besteld? Dan hangt het van de status van de bestelling af of wij nog wijzigingen kunnen doorvoeren. Als een product bijvoorbeeld al op maat gesneden of gezaagd is dan kunnen we helaas geen wijzigingen meer aanbrengen op de bestelling. Is er nog niets gedaan? Dan passen we het uiteraard voor je aan! Neem contact met ons op om te kijken of er nog mogelijkheden zijn om je bestelling aan te passen.

 • Kan ik mijn bestelling nog annuleren?

  Toch niet tevreden? Je hebt het recht om je bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren en te retourneren (met uitzondering van op maat producten). Je krijgt dan het volledige orderbedrag exclusief verzendkosten gecrediteerd. Indien je gebruik maakt van je herroepingsrecht, zal het onbeschadigde product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan ons geretourneerd worden. Om gebruik te maken van dit recht kun je het retourformulier downloaden en het tezamen met je pakket naar ons retourneren. Ook kan je uiteraard contact met ons opnemen via info@intershades.nl. Wij zullen na goed ontvangst van de retourgoederen het verschuldigde orderbedrag binnen 14 werkdagen terugstorten, mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is.

  Retour sturen is bij producten die op maat geleverd worden alleen mogelijk indien er door Intershades niet aan de bestelling is voldaan. Is dit het geval? Neem dan contact met ons op.

  Veel producten die je via deze webwinkel koopt worden op maat volgens de door jou ingevoerde specificatie gemaakt. Het herroepingsrecht is hier dan ook niet van toepassing. De verkoop is hiermee na succesvolle betaling definitief.

 • Kan ik een factuur ontvangen?

  Uiteraard. Bij elke order sturen wij je een factuur toe, maar ben je deze kwijtgeraakt? Geen zorg! Wij sturen je graag de factuur opnieuw toe.

Inmeten en montage

 • Hoe meet ik de juiste afmetingen op?

  Er is niets belangrijker bij het bestellen van een product op maat dan de afmetingen! Daarom hebben wij voor elk product een meetinstructie online staan. Bekijk deze meetinstructies goed, want ‘meten is weten’!

 • Is doekvervanging bij ieder type screen mogelijk?

  Ja, het doek is bij alle typen screens te vervangen. Zowel bij elektrische- als handbediende screens kun je het oude doek eenvoudig vervangen door nieuwe Intershades doeken. Bekijk voor het bestellen wel goed of het gaat om een standaard screen of ritsscreen (ook wel zipscreen genoemd). Bij een standaard screen is het doek aan de zijkanten links en rechts geseald en kan je met je hand tussen het doek en de zijgeleider door. Bij een ritsscreen loopt het doek door middel van een halve rits vast door de zijgeleider van het screen heen. Door ons stappenplan van de meetinstructies voor screendoek voor standaard screens en screendoek voor ritsscreens te volgen kun je gemakkelijk jouw nieuwe doek opmeten. Na levering van het doek kun je snel aan de slag om je oude doek te vervangen!

 • Is doekvervanging bij ieder type zonnescherm mogelijk?

  Ja, het zonneschermdoek is bij alle typen zonweringssystemen te vervangen. Het maakt hierbij niet uit of het gaat om een knikarmscherm of uitvalscherm. Zowel bij elektrische- als handbediende zonweringsystemen kun je het doek eenvoudig vervangen door een nieuw doek van Intershades. Door ons stappenplan te volgen kun je eenvoudig je nieuwe zonneschermdoek opmeten. Na levering van het doek kun je snel aan de slag om het oude zonneschermdoek te vervangen!

Opbergen reiniging en weersomstandigheden

 • Hoe kan ik mijn screendoek en zonneschermdoek schoonmaken?

  Screendoek (geldt ook voor Soltis doeken):

  Uiteraard wil je zo lang mogelijk gebruik maken en genieten van je screendoek! Volg de volgende tips om je screendoek zo lang mogelijk mooi te houden.

  • Rol je screendoek uit of, in het geval van een los doek, leg het open op een zachte schone ondergrond (zoals gras).
  • Vuil en oppervlakte deeltjes kan je verwijderen d.m.v. een stofzuiger of zachte borstel.
  • Gebruik lauw warm water op het doek om het schoon te maken.
  • Voor de hardnekkige vlekken die op het doek achter blijven gebruik je de Novatio Multifoam (deze vind je in onze shop onder “zonwering onderdelen”).
  • De bus Multifoam eerst goed schudden, spuit de Multifoam op de plek en laat het even kort inwerken, daarna met een zachte doek afnemen.
  • Vervolgens ook het doek weer afspoelen zodat achtergebleven Multifoam wegspoelt.
  • Maak daarna het doek ook weer droog met een zachte doek.
  • Rol het doek pas weer op, zodra het droog is.

  Mocht er toch een onverwachte bui vallen, dan rol je het screendoek wel op zodat je het op een later moment weer open kunt rollen om het te laten drogen. Voorkom dat het screendoek langer dan één dag nat opgerold is. Hierdoor voorkom je schimmelvorming en vlekken.

  Wij raden ten zeerste af om het screendoek te reinigen met schuurmiddelen, chemische middelen of een hogedrukreiniger!

  Zonneschermdoek:

  Onze acryldoeken hebben alle nodige kwaliteiten voor gebruik in de open lucht. Je kunt allerlei problemen voorkomen door een paar eenvoudige aanbevelingen op te volgen:

  • Als het regent draai dan de zonwering in of haal het doek weg, zo gaat het doek uiteindelijk langer mee!
  • Het geraamte of de bevestiging van de zonwering moet op zo’n manier geplaatst zijn dat het doek zelf perfect strak hangt en nergens tegenaan schuurt. Op doek dat strak staat blijft geen water staan als het toch onverwachts regent. Idealiter hangt het doek licht schuin met één kant naar beneden, zodat het water er af kan lopen. Is het doek toch nat geworden? Rol of leg het doek dan bij droog weer open, zodat het kan opdrogen. Voorkom dat het screendoek langer dan één dag nat opgerold is. Hierdoor voorkom je schimmelvorming en vlekken.
  • Als het hard waait rol dan het doek op.

  De acryldoeken krijgen bij productie altijd een speciale behandeling tegen vlekken. Om de behandeling van dit doek niet aan te tasten hou rekening met de volgende tips:

  • Voor gewoon onderhoud: Hou het droge doek zoveel mogelijk vrij van oppervlakkige deeltjes door deze weg te halen met de stofzuiger, de luchtblazer of door het doek uit te kloppen of te borstelen met een zachte borstel.
  • Voor het verwijderen van vlekken: Gebruik water met groene zeep voor vlekken van vingers of voor vetvlekken. Spons vochtvlekken zoveel mogelijk af en wrijf ze schoon met een vochtige doek. Maak je zonneschermdoek in de ochtend of aan het einde van de dag schoon, reden hiervan is dat als het doek door de zon te snel opdroogt dit lelijke vlekken kan veroorzaken.
  • Gebruik nooit wasmiddel of andere chemische producten!
 • Hoe moet ik om gaan met verschillende weersomstandigheden bij buiten producten?

  Bij regen, wind, hagel, sneeuw en vorst adviseren wij je om losse doeken naar binnen te halen en je zonweringsystemen in te draaien.

  Zijn je zonweringdoeken toch nat geworden door een bui? Dat kan gebeuren! Haal het doek dan direct naar binnen of draai het in en hang het ook direct weer uit zodra het droog is. Laat het doek bij droog weer uithangen en berg het, als je dat wenst, daarna weer op. Als je het doek namelijk nat opbergt ontstaat er schimmel.

  Wij adviseren ook om na elke zomer de losse zonweringdoeken op te bergen, zodat je de doeken tijdig binnen hebt voor het stormachtige herfstweer om de hoek komt kijken.

 • Kan ik mijn losse zonweringdoek ook in de regen laten hangen?

  Wij weten dat veel klanten het losse screendoek, Soltis doek of zonneschermdoek laten hangen tijdens de regen, puur uit gemak. Wij houden je ook niet tegen! Realiseer je alleen wel dat uiteindelijk het doek op de langer termijn wel eerder aan zijn einde zal komen. Doordat het doek continue nat wordt, opdroogt en weer nat wordt worden de garens sneller hard en bros. Dit kan uiteindelijk resulteren in scheuren en breuken. Zoals gezegd gebeurt dit niet direct, maar het is wel iets om rekening mee te houden voor de langer termijn.

 • Hoe kan ik mijn zonweringdoeken uit elkaar houden bij het opbergen?

  Heb je veel zonweringdoeken besteld, dan is het een ellende om elke lente uit te vinden welk doek bij welk raam hoort. Wij hebben echter een hele simpele tip voor je! Als de zomer voorbij is en je wil je doeken opbergen, voorzie dan je doeken van een sticker met de benaming van het raam (bijvoorbeeld: Links Keuken).

  Om definitief af te zijn van het gestoei met het uitzoeken in het voorjaar kun je ook je doeken voorzien van een klein cijfertje of lettertje met permanente stift in een hoekje van het doek. Soms is het ook een uitdaging om erachter te komen hoe het doek moet hangen. Is het nou de bovenkant? Of toch de onderkant. Plaats daarom de merkjes met de stift altijd aan ofwel de boven- of onderkant zodat je ook direct weet wat boven of onder is. Dan is het alleen nog een kwestie van onthouden voor het voorjaar of je het merkje nou aan de boven- of onderkant had gezet!

 • Moet ik mijn zonweringdoek bij het opbergen opvouwen of oprollen?

  Het verstandigst is het om je doek op te rollen. Vouw je doek nooit op! Door het doek te vouwen kneus en breek je de garens van het doek. Hierdoor ontstaan vouwen en hiermee wordt de kans op scheuren uiteindelijk ook groter. Ook de kleur beschadigd op de plek van de vouw, vergelijk het met het knikken van een pvc-buisje, deze wordt ook wit van kleur op de vouw.

Verzenden en retourneren

 • Wat zijn de verzendkosten?

  De verzendkosten zijn afhankelijk van het product dat je wilt gaan bestellen. Is de waarde van de bestelling hoger dan €250 euro? Dan geldt dat de verzendkosten gratis zijn. In het winkelmandje vind je altijd terug wat de verzendkosten voor jouw bestelling zullen zijn.

 • Wat zijn de actuele levertijden?

  De actuele levertijden vermelden wij altijd in de specificaties van elk product. Deze werken wij continue bij, zodat je niet voor verrassingen komt te staan!

 • Hoe wordt mijn pakket verpakt?

  Dit hangt af van het formaat van het pakket. Losse doeken worden op een koker of in een koker geleverd (en altijd voorzien van buisfolie om het doek goed te beschermen tegen water en vuil). Overige producten worden in dozen en folie naar je toegestuurd, altijd op een dusdanige manier dat het product netjes bij jou aan de voordeur wordt geleverd! Accessoires worden ofwel geleverd in de brievenbus of per pakketdienst.

 • Door welke transporteur worden de doeken aan mij geleverd?

  Wij werken met de pakketservice van DPD en het lengte transport van NE DistriService. Kleine bestellingen passen soms ook gewoon door de brievenbus, hier gebruiken we dan ook PostNL.

 • Kan ik producten retourneren?

  Toch niet tevreden? Je hebt het recht om je bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren en te retourneren (met uitzondering van producten die op maat voor jou worden gemaakt). Hebben wij je retourgoederen goed en onbeschadigd ontvangen? Je krijgt dan het volledige orderbedrag exclusief verzendkosten gecrediteerd. Als je gebruik maakt van je herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan ons geretourneerd worden.

  Om gebruik te maken van dit recht kun je het retourformulier downloaden en het tezamen met je pakket naar ons retourneren. Ook kan je uiteraard contact met ons opnemen via info@intershades.nl. Wij zullen na goed ontvangst van de retourgoederen het verschuldigde orderbedrag binnen 14 werkdagen terugstorten, mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is.

  Retour sturen is bij producten die op maat geleverd worden alleen mogelijk indien er door Intershades niet aan de bestelling is voldaan. Is dit het geval? Neem dan contact met ons op.

  Veel producten die je via deze webwinkel koopt worden op maat volgens de door jou ingevoerde specificatie gemaakt. Het herroepingsrecht is hier dan ook niet van toepassing. De verkoop is hiermee na succesvolle betaling definitief.

Garantie

 • Wat is de garantie op mijn product?

  Wij hebben een speciale pagina op onze website ingericht waarop we alle garantietermijnen en garantievoorwaarden hebben beschreven.

  Klik hier!

  Heb je toch nog vragen over de garantie op jouw product? Neem dan contact met ons op.

Intershades services

 • Kan ik Intershades om advies vragen?

  Absoluut! Wij staan met liefde voor je klaar. Je kan ons je vragen en uitdagingen voorleggen per chat, WhatsApp, e-mail of telefoon. Dan helpen wij je vrijblijvend verder met onze kijk op jouw breinbreker!

 • Is het mogelijk om kleurstalen te ontvangen?

  Jazeker! Het is immers best wel lastig om een kleur uit te kiezen op een beeldscherm. Wij sturen je voor losse zonweringdoeken met passie drie gratis kleurstaaltjes toe. Met deze drie kleine kleurstaaltjes kun je de kleuren van de producten in het echt beter bekijken. Graag kleurstaaltjes ontvangen? Stuur ons dan gerust de kleurnummers en je adres toe, dan zorgen wij dat de staaltjes zo spoedig mogelijk naar je verzonden worden.

  Wil je kleurstalen ontvangen voor jouw raamdecoratie? In dat geval kun je online een demobox kopen (als je deze terugstuurt krijg je een gedeelte van het aankoopbedrag ook weer terug).

 • Verzorgt Intershades ook inmeting en montage?

  Vooralsnog verzorgen wij alleen inmeting en montage op op maximaal een uur rijafstand van Zwolle. Maar niet getreurd, ons bedrijf groeit en wij verwachten dan ook dat het niet lang meer zal duren voordat wij ook bij jou op de stoep kunnen staan! Uiteraard staan er meetinstructies voor je te wachten bij elk product, zodat je ook zelf aan de slag kunt.

 • Kan ik Intershades bezoeken?

  Dat kan, graag op afspraak! Wij helpen jou graag persoonlijk met jouw zonwerende  breinbreker en laten je graag de mogelijkheden in ‘reallife’ laten zien.

 • Kan ik ook full service werkzaamheden van Intershades verwachten (oftewel inclusief montage)?

  Ja, wij leveren full service mogelijkheden op maximaal een uur rijafstand van Zwolle. Heb je belangstelling? Stuur ons dan gerust per e-mail de wensen, de afmetingen bij benadering, een foto van de situatie en jouw adres door, dan komen wij zo spoedig mogelijk bij je met een indicatieve offerte.

Beoordeeld met een 9.7 door meer dan 770 klanten
De waardering van www.intershades.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 859 reviews.