Vragen?

Meest gestelde vragen..

Garantie screendoeken en zonneschermdoeken

Screendoeken:

De leveranciers van Intershades voor screendoeken zijn Helioscreen, Mermet (Hunter Douglas group), Copaco en Serge Ferrari.
Voor onderhoud en garantie verklaringen klik op de naam van de desbetreffende leverancier:
– Helioscreen
– Mermet
– Copaco
Serge Ferrari – Soltis Perform 92 doek
Serge Ferrari – Soltis B92 doek

Zonneschermdoeken:

De hoofdleverancier van Intershades voor zonneschermdoeken is Dickson.
Klik op de onderstaande links:
– Dickson Schoonmaken & Garantie
– Dickson banendoek technische gegevens
– Dickson naadloosdoek technische gegevens

Doeken met zeilringen en zuignappen:

Wij kunnen geen garanties geven op doek met zeilringen & zuignappen. Weersomstandigheden, zoals ijsvorming, regen, hitte, wind, sneeuw en zilte lucht, kunnen een negatief effect hebben op de zuignappen, bevestiging en doek. De bevestiging met zuignappen is getest onder normale weersomstandigheden.

Screendoek en zonneschermdoek schoonmaken

Screendoek:

Uiteraard wilt u zolang mogelijk genieten van uw screendoek. Volg de volgende tips om uw screendoek zo lang mogelijk mooi te houden.

– Rol uw screendoek uit.
– Pak een zachte borstel en maak het doek vrij van stof en vuil.
– Borstel uw screendoek met schoonwater. Bij hardnekkig vuil gebruikt u eventueel groene zeep.
– Spoel uw doek na het schoonmaken met schoonwater!
– Laat het screendoek in uitgerolde staat opdrogen indien de weersomstandigheden dit toelaten.

Mocht er toch een onverwachte bui vallen, kunt u het screendoek oprollen om het op een later tijdstip weer af rollen om het doek te laten drogen. Voorkom dat het screendoek langer dan 1 a 2 dagen nat opgerold is. Hierdoor voorkomt u schimmelvorming en vlekken.

Wij raden u ten zeerste af om uw screendoek te reinigen met schuurmiddelen, chemische middelen of een hogedrukreiniger!

Zonneschermdoek:

Doeken van Dickson hebben alle nodige kwaliteiten voor gebruik in open lucht. U kunt allerlei problemen voorkomen door een paar eenvoudige aanbevelingen in acht te nemen, zoals:

– Het geraamte van uw zonwering moet op zo’n manier geplaatst zijn dat het doek zelf perfect strak staat en nergens tegenaan schuurt. Op doek dat strak staat, blijft geen water staan als het regent.

– Als het erg hard waait, kunt u het doek beter oprollen.

– Als het regent, mag de zonwering open blijven staan, maar rol het doek daarna niet voor langere tijd op als het nog niet helemaal droog is. Wilt u het doek toch oprollen terwijl het nog vochtig is, rol het dan weer open zodra het mogelijk is, om het te laten drogen.

Wij geven deze tips, ook al is het doek zelf niet onderhevig aan bederf. Maar op termijn bestaat altijd het risico dat er zich op het doek deeltjes vastzetten of verontreiniging uit de lucht waardoor het doek beschadigd.

Het doek van Dickson krijgt altijd een speciale behandeling tegen vlekken.
Om de behandeling van dit doek niet aan te tasten, houdt u rekening met de volgende aanbevelingen als u het doek schoonmaakt:

 Gewoon onderhoud:

– Houdt het droge doek zoveel mogelijk vrij van oppervlakkige deeltjes door deze weg te halen met de stofzuiger, de luchtblazer, of door het doek uit te kloppen of te borstelen met een zachte borstel.

 Vlekken verwijderen:

– Gebruik zeepwater voor vlekken van vingers of voor vetvlekken.
– Spons vochtvlekken zoveel mogelijk af en wrijf ze schoon met een vochtige doek. Gebruik nooit wasmiddel of andere chemische producten.

Maak uw zonneschermdoek in de ochtend of aan het einde van de dag schoon, reden hiervan is dat als het doek door de zon te snel opdroogt dit lelijke vlekken kan veroorzaken

Zonneschermdoek:

U kunt bij ons uw zonneschermdoek in banen laten confectioneren maar ook naadloos laten afwerken is geen enkel probleem!

Indien u een naadloos doek wenst adviseren wij een breedte tot maximaal 5 meter in verband met doorzakking van het doek. Naadloos doek is mogelijk bij een beperkt aantal effen kleuren, deze kunt u op aanvraag bestellen. Neemt u hiervoor contact met ons op. Naadloos doek krijgt u geleverd met zowel boven als onder een peeszoom, daarbij worden de zijkanten ultrasoon gesneden, zodat dit het rafelen van het doek voorkomt.

Een zonneschermdoek met banen wordt gemaakt van banen met een baanbreedte van circa 1200mm. Deze banen worden professioneel aan elkaar gestikt. De boven- en onderkant van het zonneschermdoek worden voorzien van een peeszoom, zodat hier later de doekpees doorheen kan worden gestoken. Beide zijkanten van het doek krijgen een zoom van 5cm.

  • Voorbeeld van een doekconfectionering met banen.. U heeft een doek besteld van 5 meter breed met banen. Dit wordt als volgt geconfectioneerd: In het midden van het zonneschermdoek komen drie banen van 1200mm breed. Aan beide zijkanten komt een smallere baan van 700mm, zodat er een mooi symmetrisch doek wordt geleverd.

 

Zonneschermdoek:

Voor zonneschermdoeken kunnen wij ook de volgende collecties leveren.
– Sattler Ellements
– Sattler Lumera
– Dickson Opera
– Dickson MAX (waterafstotend)
– Swela Sunvas
– Tibelly

Screendoek:

Voor screendoeken kunnen wij ook de volgende collecties leveren.
– Serge Ferrari (Soltis 86, 88, 92, B92 en Stam 6002)
– Helioscreen (kleuren die afwijkend van de webshop zijn, eventueel Serge 1% of verduisterend doek is ook te verkrijgen)
– Mermet (kleuren die afwijkend van de webshop zijn, eventueel Serge 1% of verduisterend doek is ook te verkrijgen)
– Copaco (Kleuren die afwijkend van de webshop zijn)

Houdt u er rekening mee dat er voor collecties buiten de standaard aanbieding een andere m2 prijs van toepassing is.

Als u contact met ons opneemt, dan kunnen wij u adviseren over de prijs en levertijd van het door u gewenste doek.

Voor screendoek en zonneschermdoek zijn hier voldoende mogelijkheden voor.

Indien het door u gewenste product niet op de webshop beschreven staat dan betekent dit niet direct dat wij dit niet voor u kunnen verzorgen.
Denk een driehoek, doek met punt of een doek met schuine zijde. Wij hebben hier veel mogelijkheden in.
Intershades maakt graag een offerte op maat voor speciale wensen, wij kunnen u uiteraard altijd van vrijblijvend advies voorzien.
Neemt u hiervoor contact met ons op.

Ja, het zonneschermdoek is bij alle typen zonweringssystemen te vervangen. Het maakt hierbij niet uit of het gaat om een uitvalscherm of een knikarmscherm. Zowel bij elektrische- als handbediende zonweringssystemen kunt u het doek eenvoudig vervangen door Intershades doeken. Door ons stappenplan te volgen kunt u eenvoudig uw zonneschermdoek opmeten. Na levering van het doek kunt u snel aan de slag om uw oude zonneschermdoek te vervangen.

  • Tip.. Om nog sneller uw zonneschermdoek te vervangen zonder het systeem te demonteren kunt u het doek bestellen met de Easy-montagestrip, kijk snel in onze meetinstructie of uw zonweringssysteem geschikt is voor de Easy-montagestrip. Neem contact met ons op voor deze mogelijkheid!

Indien u service aan huis wenst of vrijblijvend advies wilt, aarzel dan niet om met ons contact op te nemen. Wij komen graag bij u langs voor service aan huis.

Ja, het screendoek is bij alle typen screens te vervangen. Zowel bij elektrische- als handbediende screens kunt u het doek eenvoudig vervangen door Intershades doeken. Bekijkt u voor het bestellen wel goed of het gaat om een standaard screendoek of een screendoek met rits. Door ons stappenplan te volgen kunt u eenvoudig uw screendoek opmeten. Na levering van het screendoek kunt u snel aan de slag om uw oude screendoek te vervangen.

  • Tip.. Om nog sneller uw screendoek te vervangen zonder het systeem te demonteren kunt u het screendoek bestellen met de Easy-montagestrip, kijk snel in onze meetinstructie of uw screen geschikt is voor de Easy-montagestrip. Neem contact met ons op voor deze mogelijkheid!

Indien u service aan huis wenst of vrijblijvend advies wilt, aarzel dan niet om met ons contact op te nemen. Wij komen graag bij u langs voor service aan huis.

Load More

Staat uw vraag hier niet tussen of is het antwoord op de gestelde vraag niet geheel duidelijk? 

Neemt u dan gerust contact met ons op voor meer informatie. Wij staan voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden of om met u mee te denken over uw zonwering oplossing! 

De waardering van www.intershades.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 40 reviews.