fbpx

Vragen?

Meest gestelde vragen..

Screendoek is een weving van glasvezel garens met een PVC coating, Soltis doek is geproduceerd van composiet. Screendoek is het meest gebruikte zonweringsdoek voor de ramen in Nederland en België. Soltis doek is daarentegen iets minder bekend maar heeft zeker geen slechtere kwaliteit, Soltis doek is juist sterker. Soltis doek scheurt niet of nauwelijks en kan zelfs op maat geknipt worden in een speciale vorm. Soltis doek is dan ook iets duurder dan screendoek.

Zonneschermdoek:

Voor zonneschermdoeken kunnen wij ook de volgende collecties leveren.
– Sattler Ellements
– Sattler Lumera
– Dickson Opera
– Dickson MAX (waterafstotend)
– Swela Sunvas
– Tibelly

Screendoek:

Voor screendoeken kunnen wij ook de volgende collecties leveren.
– Serge Ferrari (Soltis 86, 88, 92, B92 en Stam 6002)
– Helioscreen (kleuren die afwijkend van de webshop zijn, eventueel Serge 1% of verduisterend doek is ook te verkrijgen)
– Mermet (kleuren die afwijkend van de webshop zijn, eventueel Serge 1% of verduisterend doek is ook te verkrijgen)
– Copaco (Kleuren die afwijkend van de webshop zijn)

Houdt u er rekening mee dat er voor collecties buiten de standaard aanbieding een andere m2 prijs van toepassing is.

Als u contact met ons opneemt, dan kunnen wij u adviseren over de prijs en levertijd van het door u gewenste doek.

Ja, wij leveren full service in de kop van Overijssel.

Voor screendoek en zonneschermdoek zijn hier voldoende mogelijkheden voor.

Indien het door u gewenste product niet op de webshop beschreven staat dan betekent dit niet direct dat wij dit niet voor u kunnen verzorgen.
Denk een driehoek, doek met punt of een doek met schuine zijde. Wij hebben hier veel mogelijkheden in.
Intershades maakt graag een offerte op maat voor speciale wensen, wij kunnen u uiteraard altijd van vrijblijvend advies voorzien.
Neemt u hiervoor contact met ons op.

Zonweringdoek met tourniquets of zeilringen wordt standaard rondom gezoomd door middel van een naaimachine.

Screendoek met tourniquets, zeilringen en zuignappen heeft twee verschillende afwerkmogelijkheden:
Screendoek rondom zoom sealband seal omzomen

Rondom zoom: Rondom zomen geeft absoluut de meest stevige afwerking van uw doek. Doordat het doek aan de zijkanten wordt omgeslagen, zal dit doek lang mooi blijven en maximaal zijn vorm behouden. Bij de keus voor rondom zomen in onze screendoek webshop zullen wij er uiteraard voor zorgen dat het doek op uw aangegeven afmetingen wordt geleverd. U hoeft dus geen rekening te houden met de extra stof voor de omslag van de rondom zoom. Dit doen wij voor u!

 

 

 

 

 

Screendoek rondom zoom sealband seal omzomen

 

Rondom sealen: Rondom sealen is de minimale afwerking die noodzakelijk is voor uw screendoek. Kwalitatief gezien is dit een wat minder duurzame afwerking in vergelijking tot rondom zomen, maar daarentegen is het ook wat goedkoper! Dit doek zal op de langer termijn eerder gaan rafelen of inscheuren, door bijvoorbeeld weersinvloeden, dan een doek met rondom zoom.

 

 

 

 

 

Soltis doek heeft twee afwerkingsmogelijkheden:

Rondom zoom: Rondom zomen geeft absoluut de meest stevige afwerking van uw doek. Doordat het doek aan de zijkanten wordt omgeslagen, zal dit doek lang mooi blijven en maximaal zijn vorm behouden. Bij de keus voor rondom zomen in onze webshop zullen wij er uiteraard voor zorgen dat het doek op uw aangegeven afmetingen wordt geleverd. U hoeft dus geen rekening te houden met de extra stof voor de omslag van de rondom zoom. Dit doen wij voor u!

 

 

 

 

 

Op maat snijden (alleen mogelijk bij Soltis doek): Het doek wordt alleen op maat gesneden en niet afgewerkt. Soltis doek kan zonder afwerking worden geleverd, daar leent het Soltis doek er zich prima voor. Echter wij adviseren eigenlijk altijd bij Soltis doek een afwerking met rondom zoom, dit is immers het sterkst en op de langer termijn blijft uw doek zo het mooist.

De doorkijk bij de doektypen en kleuren is heel erg verschillend. Bij de volgende typen doek heeft u geen doorkijk:

  • Zonneschermdoek (oftewel Acryldoek)
  • Soltis B92 verduisterend doek
  • Verduisterend screendoek

Bij de volgende typen doek heeft u wel doorkijk:

  • Screendoek (oftewel Sergedoek, let op; geen verduisterend doek)
  • Soltis Perform 92 doek

De doorkijk bij deze twee doek typen hangt sterk af van de kleur. Over het algemeen geldt; hoe donkerder het doek hoe beter de doorkijk en hoe lichter het doek hoe slechter de doorkijk. Dit geldt ook ‘s avonds in het donker, waarbij er vanaf de straat dus beter bij u naar binnen kan worden gekeken bij een donker doek. Hieronder enkele impressies van screendoek (oftewel sergedoek). Let wel; door lichtinval kan de doorkijk wel anders uitvallen:

Kleur 118118 Antraciet-Antraciet:

Kleur 108118 Grijs-Antraciet:

Kleur 112101 Wit-Zand

Er zijn heel veel mogelijkheden om uw doek met zeilringen te bevestigen. Denk aan bijvoorbeeld bevestiging met elastiek, koord of karabijnhaken, uiteraard kunnen wij u vrijblijvend adviseren over de mogelijke bevestingsmethoden.

Wij bieden verduisterend doek met zeilringen en zuignappen niet standaard aan. Dit omdat de zuignapbevestiging ervoor zal zorgen dat er kieren ontstaan, en er zal dus alsnog licht naar binnen komen. En om deze reden hebben wij zelf verduisterend doek in combinatie met zeilringen en zuignappen niet verder getest. Op aanvraag kunnen wij u vrijblijvend meer informatie verstrekken over verduisterend doek met zeilringen en zuignappen.

Bij extreme regen, wind, hagel, sneeuw en vorst adviseren wij om de doeken naar binnen te halen. Voor Acryldoek (zonneschermdoek) is het verstandig het doek ook al bij een normale regenbui naar binnen te halen.

Zijn uw zonweringdoeken toch nat geworden door een bui? Dat kan gebeuren! Haal het doek dan naar binnen en hang het direct weer uit zodra het buiten droog is. Laat het doek uithangen en berg het indien u dat wenst daarna weer op. Als u het doek namelijk nat opbergt, dan ontstaat er schimmel op het doek.

Wij adviseren ook om na elke zomer de doeken op te bergen, zodat u de doeken tijdig binnen heeft voor het herfstweer.

Heeft u veel doeken besteld en wilt u niet elke lente opnieuw stoeien met welk doek ook al weer bij welk raam past? Onze tip is om elk doek na de zomer bij het opbergen te voorzien van een sticker met de benaming van het raam (bijvoorbeeld: Links keuken). Ook kunt u voor een permanente oplossing met een permanente stift een klein cijfertje zetten op de rand van uw screendoek.

Screendoek en zonneschermdoek schoonmaken

Screendoek:

Uiteraard wilt u zolang mogelijk genieten van uw screendoek. Volg de volgende tips om uw screendoek zo lang mogelijk mooi te houden.

– Rol uw screendoek uit.
– Pak een zachte borstel en maak het doek vrij van stof en vuil.
– Borstel uw screendoek met schoonwater. Bij hardnekkig vuil gebruikt u eventueel groene zeep.
– Spoel uw doek na het schoonmaken met schoonwater!
– Laat het screendoek in uitgerolde staat opdrogen indien de weersomstandigheden dit toelaten.

Mocht er toch een onverwachte bui vallen, kunt u het screendoek oprollen om het op een later tijdstip weer af rollen om het doek te laten drogen. Voorkom dat het screendoek langer dan 1 a 2 dagen nat opgerold is. Hierdoor voorkomt u schimmelvorming en vlekken.

Wij raden u ten zeerste af om uw screendoek te reinigen met schuurmiddelen, chemische middelen of een hogedrukreiniger!

Zonneschermdoek:

Doeken van Dickson hebben alle nodige kwaliteiten voor gebruik in open lucht. U kunt allerlei problemen voorkomen door een paar eenvoudige aanbevelingen in acht te nemen, zoals:

– Het geraamte van uw zonwering moet op zo’n manier geplaatst zijn dat het doek zelf perfect strak staat en nergens tegenaan schuurt. Op doek dat strak staat, blijft geen water staan als het regent.

– Als het erg hard waait, kunt u het doek beter oprollen.

– Als het regent, mag de zonwering open blijven staan, maar rol het doek daarna niet voor langere tijd op als het nog niet helemaal droog is. Wilt u het doek toch oprollen terwijl het nog vochtig is, rol het dan weer open zodra het mogelijk is, om het te laten drogen.

Wij geven deze tips, ook al is het doek zelf niet onderhevig aan bederf. Maar op termijn bestaat altijd het risico dat er zich op het doek deeltjes vastzetten of verontreiniging uit de lucht waardoor het doek beschadigd.

Het doek van Dickson krijgt altijd een speciale behandeling tegen vlekken.
Om de behandeling van dit doek niet aan te tasten, houdt u rekening met de volgende aanbevelingen als u het doek schoonmaakt:

 Gewoon onderhoud:

– Houdt het droge doek zoveel mogelijk vrij van oppervlakkige deeltjes door deze weg te halen met de stofzuiger, de luchtblazer, of door het doek uit te kloppen of te borstelen met een zachte borstel.

 Vlekken verwijderen:

– Gebruik zeepwater voor vlekken van vingers of voor vetvlekken.
– Spons vochtvlekken zoveel mogelijk af en wrijf ze schoon met een vochtige doek. Gebruik nooit wasmiddel of andere chemische producten.

Maak uw zonneschermdoek in de ochtend of aan het einde van de dag schoon, reden hiervan is dat als het doek door de zon te snel opdroogt dit lelijke vlekken kan veroorzaken

Het verstandigst is het om uw doek op te rollen. Vouw uw doek nooit op! Door het doek te vouwen kneust en breekt u de garens van het doek. Hierdoor ontstaan vouwen en is de kans op scheuren groter. Ook de kleur beschadigd op de plek waar de vouwen zijn geweest. Tevens gaat uw doek hier sneller door stuk.

Jazeker! Wij sturen tot 3 kleurstaaltjes gratis op, wilt u er meer dan 3 dan betaalt u €2,50 per staaltje. (de eerste 3 zijn dan natuurlijk wel gratis.)

De tourniquets en zeilringen zijn gemaakt van vernikkeld messing, ze zijn leverbaar in chroom kleur.

De tourniquets  zijn gemaakt van vernikkeld messing, ze hebben dus een behandeling ondergaan.

Garantie screendoeken en zonneschermdoeken

Screendoeken:

De leveranciers van Intershades voor screendoeken zijn Helioscreen, Mermet (Hunter Douglas group), Copaco en Serge Ferrari.
Voor onderhoud en garantie verklaringen klik op de naam van de desbetreffende leverancier:
– Helioscreen
– Mermet
– Copaco
Serge Ferrari – Soltis Perform 92 doek
Serge Ferrari – Soltis B92 doek

Zonneschermdoeken:

De hoofdleverancier van Intershades voor zonneschermdoeken is Dickson.
Klik op de onderstaande links:
– Dickson Schoonmaken & Garantie
– Dickson banendoek technische gegevens
– Dickson naadloosdoek technische gegevens

Doeken met zeilringen en zuignappen:

Wij kunnen geen garanties geven op doek met zeilringen & zuignappen. Weersomstandigheden, zoals ijsvorming, regen, hitte, wind, sneeuw en zilte lucht, kunnen een negatief effect hebben op de zuignappen, bevestiging en doek. De bevestiging met zuignappen is getest onder normale weersomstandigheden. Er is ook kans op kieren van het licht langs het doek of doorloop van het doek in de hoeken van uw kozijn.

Retour sturen is alleen mogelijk indien er door Intershades niet aan de bestelling is voldaan. Onze leverancier zal dan voor een retourbon zorgen die u via de e-mail ontvangt, hierna zal onze transporteur de bestelling retourneren.

Producten die u via deze webwinkel koopt worden op maat volgens de door u ingevoerde specificatie gemaakt. Het herroepingsrecht is dan ook niet van toepassing. De verkoop is hiermee na succesvolle betaling definitief. Bekijk ook de Retour & Klachtafhandeling pagina.

De verzendkosten voor een bestelling boven de €250,- zijn gratis. Onder de €250,- bedragen de verzendkosten €19,95.

Verzendkosten voor accessoire onderdelen zijn €2,95

De doeken op maat kunnen op twee manieren verpakt worden, dit is afhankelijk van het formaat van de doeken:

Kleinere doek formaten: De doeken worden opgerold. Vervolgens gaan ze in een folie en worden in een koker verpakt en afgewerkt met verpakkingstape.

Grotere doek formaten: De doeken worden op een koker opgerold. Vervolgens worden de doeken op koker in folie gewikkeld en verpakt in golfkarton van de rol. Dit pakket wordt vervolgens opnieuw met folie bekleed en afgewerkt met verpakkingstape.

Kleinere producten worden met een kleine doos of koker naar u toegestuurd

Uw pakket wordt verstuurd met PostNL (tot 1,75 meter lang), daarnaast maken wij voor de overige maten gebruik van onze partner NE-DistriService. Tevens bieden wij u de mogelijkheid om uw pakket bij ons af te halen in Nieuwleusen. Hier plannen wij dan graag een datum en tijd voor in, zodat u niet voor een dichte deur komt te staan. Op de dag van verzending ontvangt u een Track & Trace bericht per e-mail!

Zonneschermdoek:

U kunt bij ons uw zonneschermdoek in banen laten confectioneren maar ook naadloos laten afwerken is geen enkel probleem!

Indien u een naadloos doek wenst adviseren wij een breedte tot maximaal 5 meter in verband met doorzakking van het doek. Naadloos doek is mogelijk bij een beperkt aantal effen kleuren, deze kunt u op aanvraag bestellen. Neemt u hiervoor contact met ons op. Naadloos doek krijgt u geleverd met zowel boven als onder een peeszoom, daarbij worden de zijkanten ultrasoon gesneden, zodat dit het rafelen van het doek voorkomt.

Een zonneschermdoek met banen wordt gemaakt van banen met een baanbreedte van circa 1200mm. Deze banen worden professioneel aan elkaar gestikt. De boven- en onderkant van het zonneschermdoek worden voorzien van een peeszoom, zodat hier later de doekpees doorheen kan worden gestoken. Beide zijkanten van het doek krijgen een zoom van 5cm.

  • Voorbeeld van een doekconfectionering met banen.. U heeft een doek besteld van 5 meter breed met banen. Dit wordt als volgt geconfectioneerd: In het midden van het zonneschermdoek komen drie banen van 1200mm breed. Aan beide zijkanten komt een smallere baan van 700mm, zodat er een mooi symmetrisch doek wordt geleverd.

Ja, het screendoek is bij alle typen screens te vervangen. Zowel bij elektrische- als handbediende screens kunt u het doek eenvoudig vervangen door Intershades doeken. Bekijkt u voor het bestellen wel goed of het gaat om een standaard screendoek of een screendoek met rits. Door ons stappenplan te volgen kunt u eenvoudig uw screendoek opmeten. Na levering van het screendoek kunt u snel aan de slag om uw oude screendoek te vervangen.

  • Tip.. Om nog sneller uw screendoek te vervangen zonder het systeem te demonteren kunt u het screendoek bestellen met de Easy-montagestrip, kijk snel in onze meetinstructie of uw screen geschikt is voor de Easy-montagestrip. Neem contact met ons op voor deze mogelijkheid!

Indien u service aan huis wenst of vrijblijvend advies wilt, aarzel dan niet om met ons contact op te nemen. Wij komen graag bij u langs voor service aan huis.

Ja, het zonneschermdoek is bij alle typen zonweringssystemen te vervangen. Het maakt hierbij niet uit of het gaat om een uitvalscherm of een knikarmscherm. Zowel bij elektrische- als handbediende zonweringssystemen kunt u het doek eenvoudig vervangen door Intershades doeken. Door ons stappenplan te volgen kunt u eenvoudig uw zonneschermdoek opmeten. Na levering van het doek kunt u snel aan de slag om uw oude zonneschermdoek te vervangen.

  • Tip.. Om nog sneller uw zonneschermdoek te vervangen zonder het systeem te demonteren kunt u het doek bestellen met de Easy-montagestrip, kijk snel in onze meetinstructie of uw zonweringssysteem geschikt is voor de Easy-montagestrip. Neem contact met ons op voor deze mogelijkheid!

Indien u service aan huis wenst of vrijblijvend advies wilt, aarzel dan niet om met ons contact op te nemen. Wij komen graag bij u langs voor service aan huis.

Staat uw vraag hier niet tussen of is het antwoord op de gestelde vraag niet geheel duidelijk? 

Neemt u dan gerust contact met ons op voor meer informatie. Wij staan voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden of om met u mee te denken over uw zonwering oplossing! 

De waardering van www.intershades.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 439 reviews.