Beoordeeld met een 9.7 door meer dan 602 klanten
Boven de €250,- gratis verzenden in Nederland en België Snelle levertijden Persoonlijke service Top kwaliteit

Welk type afwerking is geschikt voor mijn doek?

Geplaatst op

afwerking convectie doek zonwering zonnescherm zonwerend vraag intershades

Bij de doeken die wij aanbieden in onze webshop zijn er meestal meerdere afwerkingen mogelijk. Maar welke afwerking is nou waarvoor geschikt? Dat gaan wij je nu vertellen! Wij bieden in het algemeen 3 verschillende doeksoorten aan, namelijk: zonweringdoek (acryldoek), screendoek en Soltis doek.

Hoe wordt zonweringdoek of zonneschermdoek (oftewel acryldoek) afgewerkt

Bij zonweringdoek is de keuze heel makkelijk, zonweringdoek wordt namelijk standaard rondom gezoomd met garen door middel van een naaimachine. Tenzij het zonweringdoek wordt gebruikt voor in een bestaand scherm, dan wordt het doek geleverd met boven- en onder een peeszoom. Dit zijn gelukkig standaard opties, dus dat scheelt weer in het maken van een keuze. Je hoeft verder geen rekening te houden met de extra stof die nodig is voor de omslag van de rondom zoom, dat wordt voor je gedaan en berekenen wij erbij!

Wat zijn de afwerkingsopties van Screendoek

Bij screendoek zijn er over het algemeen 2 verschillende afwerkingen mogelijk, namelijk: rondom zomen en rondom sealen.

Wij adviseren altijd om voor de optie rondom zomen te gaan, dit is namelijk de sterkste afwerking. Door het doek rondom te zomen behoudt het doek lang zijn vorm en blijft het doek het langst mooi. Tevens zal je doek met deze afwerking het minst snel inscheuren. Je hoeft echter geen rekening te houden met de extra stof die nodig is voor de omslag van de rondom zoom, dat berekenen wij voor jou! Bij het rondom zomen van screendoek wordt het doek niet gezoomd met garen, maar naar achteren omgeslagen en door middel van hitte aan de achterzijde vast gesealed.

Rondom sealen is kwalitatief wat minder dan rondom zomen, maar rondom sealen is dan ook wat goedkoper. Rondom sealen is de minimale afwerking die noodzakelijk is voor uw screendoek. Zouden we het doek namelijk niet afwerken, dan gaat het doek rafelen. Dat willen we natuurlijk voorkomen!

 

Soltis doek, naast rondom zomen ook op maat gesneden!

Soltis doek, ook een type screendoek van het merk Serge Ferrari, heeft ook 2 mogelijkheden wat betreft de afwerking, namelijk: rondom zomen en op maat snijden.

Wederom adviseren wij eigenlijk altijd om voor rondom zomen te gaan, dit is namelijk de sterkste afwerking. Zoals ook bij het welbekende glasvezel screendoek het geval is, geldt voor Soltis doek dat het doek bij het rondom zomen naar achteren wordt omgeslagen en door middel van hitte aan de achterzijde wordt vast gesealed. Dit in tegenstelling tot acryldoek waarbij het doek met garen wordt gestikt. Door het doek rondom te zomen behoudt het doek lang zijn vorm en blijft het doek het langst mooi.

Soltis doek kan echter ook op maat gesneden worden, dit type doek rafelt namelijk niet en is oersterk! Daarom is Soltis doek perfect als u bijvoorbeeld een doek wenst met een afwijkende vorm zoals bij een raam met een ronde vorm. Of als er een inkeping in het doek noodzakelijk is.

 

Beoordeeld met een 9.7 door meer dan 602 klanten
De waardering van www.intershades.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 642 reviews.