fbpx

Wat is het verschil tussen screendoek en Soltis doek

Wat is het verschil tussen screendoek en Soltis doek?

Screendoek is een weving van glasvezel garens voorzien van een pvc-coating. Bij screendoek zie je de weving ook echt als je naar het doek kijkt, je ziet de verschillende garens over elkaar lopen. Soltis doek is geproduceerd van composietmateriaal en valt wel onder de noemer “screendoeken”, echter is het net wat anders dan het screendoek wat de meeste mensen kennen. 

Als je naar het Soltis doek kijkt is het totaal verschillend van screendoek. Soltis doek heeft wel gaatjes net als screendoek, echter zijn de gaatjes niet evenredig zoals dit bij de weving van screendoek is. Bij Soltis doek lijken dit kleine geperforeerde gaatjes. De gaatjes zitten ook wat grillig in het doek.

Beide typen doek worden ook gebruikt in screen systemen. Ook bij volledige systemen wordt standaard meestal screendoek gebruikt. Zowel screendoek als Soltis doek zijn ook verkrijgbaar in een verduisterende variant. 

Soltis B92 1045 Beaten Metal Verduisterend los raam doek Intershades SergeFerrari. Bevestiging met zeilringen of tourniquets.
Soltis doek op de ruit van het raam met zuignap met schroefdraad en kartelmoer, dé oplossing voor kunststof kozijnen. Door de zuignap bevestiging hoeft u niet meer te boren. Dit doek is ook te verkrijgen in speciale vormen en zelfs zonder afwerking van het doek.
Verduisterend screendoek zonweringdoek Los Doek Raamdoek Sergedoek kleur 0101 Grijs-Grijs
Screendoek met zuignappen

Soltis doek

Screendoek

Screendoek is het meest gebruikte zonweringsdoek voor de ramen in Nederland en België en van goede kwaliteit. Soltis doek is daarentegen iets minder bekend maar heeft zeker geen slechtere kwaliteit, Soltis doek is juist nog sterker. 

Soltis doek scheurt niet of nauwelijks en kan zelfs op maat geknipt worden voor een speciale vorm. Als er dus sprake is van een rond, driehoekig of anders gevormd kozijn, dan kan Soltis doek hiervoor goed gebruikt worden. Ook als er bijvoorbeeld een dakgoot of deurklink in de weg zit, kun je heel eenvoudig zelf de schaar in het doek zetten, zonder dat het verder zal rafelen. 

Knippen of snijden in screendoek is niet verstandig, screendoek zal gaan rafelen

De doeken die je bij ons afneemt kun je laten voorzien van zeilringen, tourniquets, tenax sluitingen en zuignappen. Wil je direct aan de slag gaan? Bekijk dan ons assortiment doeken, zodat je jouw doeken kan samenstellen. Hopelijk hebben we ook jouw vraag kunnen beantwoorden en heb je nu een beter beeld van wat het verschil is tussen Soltis doek en screendoek. Mocht je toch nog vragen hebben waarmee wij je kunnen helpen? Laat het ons dan weten, we helpen je met plezier op weg! 

De waardering van www.intershades.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 439 reviews.