Beoordeeld met een 9.7 door meer dan 505 klanten
Boven de €250,- gratis verzenden in Nederland en België Snelle levertijden Persoonlijke service Top kwaliteit

Wat is het verschil tussen screendoek en Soltis doek?

Geplaatst op

Screendoek is een weving van glasvezel garens voorzien van een pvc-coating. Bij screendoek zie je de weving ook echt als je naar het doek kijkt, je ziet de verschillende garens over elkaar lopen. Soltis doek is geproduceerd van composietmateriaal en valt wel onder de noemer “screendoeken”, echter is het net wat anders dan het screendoek wat de meeste mensen kennen.

Als je naar het Soltis doek kijkt is het totaal verschillend van screendoek. Soltis doek heeft wel gaatjes net als screendoek, echter zijn de gaatjes niet evenredig zoals dit bij de weving van screendoek is. Bij Soltis doek lijken dit kleine geperforeerde gaatjes. De gaatjes zitten ook wat grillig in het doek.

Beide typen doek worden ook gebruikt in screen systemen. Ook bij volledige systemen wordt standaard meestal screendoek gebruikt. Zowel screendoek als Soltis doek zijn ook verkrijgbaar in een verduisterende variant.

Screendoek is het meest gebruikte zonweringsdoek voor de ramen in Nederland en België en van goede kwaliteit. Soltis doek is daarentegen iets minder bekend maar heeft zeker geen slechtere kwaliteit, Soltis doek is juist nog sterker.

Soltis doek scheurt niet of nauwelijks en kan zelfs op maat geknipt worden voor een speciale vorm. Als er dus sprake is van een rond, driehoekig of anders gevormd kozijn, dan kan Soltis doek hiervoor goed gebruikt worden. Ook als er bijvoorbeeld een dakgoot of deurklink in de weg zit, kun je heel eenvoudig zelf de schaar in het doek zetten, zonder dat het verder zal rafelen.

Knippen of snijden in screendoek is niet verstandig, screendoek zal gaan rafelen

 

De doeken die je bij ons afneemt kun je laten voorzien van zeilringen, tourniquets, tenax sluitingen en zuignappen. Wil je direct aan de slag gaan? Bekijk dan ons assortiment doeken, zodat je jouw doeken kan samenstellen. Hopelijk hebben we ook jouw vraag kunnen beantwoorden en heb je nu een beter beeld van wat het verschil is tussen Soltis doek en screendoek. Mocht je toch nog vragen hebben waarmee wij je kunnen helpen? Laat het ons dan weten, we helpen je met plezier op weg!

Beoordeeld met een 9.7 door meer dan 505 klanten
De waardering van www.intershades.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 585 reviews.