Beoordeeld met een 9.7 door meer dan 505 klanten
Boven de €250,- gratis verzenden in Nederland en België Snelle levertijden Persoonlijke service Top kwaliteit

Welke bevestiging voor je zonweringdoek?

Geplaatst op

Welke bevestigingsmethode voor je zonwering doek? Dat hangt natuurlijk af van de situatie en daar helpen we je graag verder mee! Wij bieden in onze shop verschillende bevestiging mogelijkheden, namelijk: tourniquets, tenax sluitingen zeilringen en zuignappen. Maar welke past nou het best bij welke situatie? En wat zijn de voor- en nadelen. Wat is wel handig, wat is niet handig? Wij helpen je graag op weg bij het maken van de juiste beslissing!

 

Tourniquets

Een doek met tourniquets is het meest populair, met tourniquets kun je het doek het snelst en gemakkelijkst monteren en demonteren. De tourniquet draaiers monteer je op je kozijn of houten frame. Deze draaiers worden door de geplaatste ringen in het doek gestoken en door de draaiers een kwartslag om te draaien fixeer je het doek op het kozijn. Super handig! Tourniquets worden wat minder vaak gebruikt op steen of op aluminium. Waarom? Een tourniquet draaier wordt bevestigd met twee schroefjes, doordat een muur een bepaalde structuur heeft is het best moeilijk om de twee gaatjes exact op de plek te boren waar de draaier moet komen. Hierdoor kan een tourniquet uiteindelijk scheef komen te zitten, waardoor het doek gaat golven. Voor montage op de muur kun je beter kiezen voor een doek met tenax sluitingen.

Bij een bevestiging op aluminium kan het voorkomen dat er een schroefje afknapt in het aluminium, hierdoor moet je de draaier iets verplaatsen naar een “fris” stukje aluminium. Het doek kan hierdoor wat gaan golven, doordat het doek niet meer goed strak gezet kan worden.

Zuignappen

Er is ook een grote groep mensen die liever niet wil boren in kozijnen of mogen niet met schroeven werken omdat het een huurwoning of vereniging betreft. In dat geval is een doek met zuignappen de beste oplossing. De zuignappen worden direct op de ruit bevestigd dus hoeft er nergens in geboord te worden, ideaal niet waar?

Uiteindelijk kan een doek met tourniquets wel veel mooier en strakker gemonteerd worden, een doek met zuignappen kan wat golven vertonen, dit heeft er mee te maken dat de zuignappen iets meeveren in de spanning van het doek. Desalniettemin is dit dé perfecte zonwerende oplossing zonder te hoeven boren!

Ook krijgen we wel eens de vraag of het ook of kunststof of aluminium geplaatst kan worden. Onze zuignappen zijn alleen op glas getest. Doordat kunststof kozijnen vaak in verstek worden geassembleerd komen de zuignappen in de hoeken precies op een naad, hierdoor zuigen de zuignappen niet. Ook hoeft er maar iets een nerf of beschadiging in het kunststof te zitten en de zuignap pakt niet goed. Wil je toch de zuignappen op kunststof plaatsen? Neem dan contact met ons op, dan kijken we samen met je naar de mogelijkheden! Bij aluminium blijft de zuignap door de structuur vrijwel nooit zitten.

 

Zeilringen

Tevens zijn er veel mensen die een doek op een willekeurige manier willen bevestigen met touw, karabijnhaken, elastieken, op haakjes of met andere bevestigingen. Dat kan natuurlijk ook, in dat geval is een doek met zeilringen de beste optie. Dit wordt meestal toegepast als een doek niet op een kozijn wordt geplaatst (denk aan schaduwdoek boven een terras, bij een lichtstraat of bevestiging op de muur).

 

Tenax sluitingen

Het bevestigen van je doek met tenax sluitingen is een andere optie. Deze bevestiging leent zich perfect voor montage op de muur en op het kozijn. In het doek plaatsen wij al de tenax knopen voor jou, jij hoeft alleen nog maar de zelftappers te plaatsen in het kozijn of met een plug in de muur. Daarna kun je het doek er zo op vast drukken.

Beoordeeld met een 9.7 door meer dan 505 klanten
De waardering van www.intershades.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 585 reviews.