fbpx

Zonneschermdoek en screendoek – Toelichting over de mogelijkheden

Zeilringen Zeilogen Ogen

Zonneschermdoek en screendoek bestellen

Los zonweringdoek kunt u op verschillende manier bestellen. Bij het bestellen van uw doek komt u voor enkele keuzes te staan. Wij kunnen ons voorstellen dat u wat tekst en uitleg nodig hebt bij enkele opties voor het bestellen van uw zonneschermdoek en screendoek. Wij helpen u daarom met deze blog op weg om de juist keuzes te maken. 

Laten we beginnen met het maken van de keuze of u uw losse doek wilt voorzien van zeilringen of tourniquets… Let’s go! 

Screendoek met tourniquets, raamdoek, sergedoek, los doek

Hoe kan ik los zonweringdoek bevestigen? 

Wij kunnen uw zonneschermdoek of screendoek voorzien van zeilringen (ook wel zeilogen genoemd) en tourniquets. Bij beide opties is ons advies om bij elke 500 tot 600 mm, aan de zijkant van het doek, een tourniquet of zeilring te berekenen voor plaatsing in het doek.

Zeilringen worden vaak gebruikt om zonweringdoek te spannen met koord of rubbers. Zeilringen zijn gemaakt van het materiaal messing en zijn vervolgens vernikkeld. Het vernikkelen van het materiaal voorkomt dat er roest ontstaat. De diameter van de zeilring is 22 mm. en de opening van de zeilring heeft een diameter van 12 mm.

Tourniquets zijn een soort draaiknopjes die u bevestigd op bijvoorbeeld een raamkozijn, deze draait u dan vast aan de ovale oogjes in het doek. Onze tourniquets zijn van vernikkeld messing en hebben de volgende afmetingen: 

  – Voetplaat met schroef: 
Lengte 33 mm x Breedte 12 mm.

  – Ovale ring voor plaatsing in doek:
Lengte 27 mm. x Breedte 20 mm. 

Per tourniquet leveren wij tevens twee RVS Borgh schroefjes van uitstekende kwaliteit om het compleet te maken! 

Acryldoek zeilringen Zonweringdoek zeilringen Zonneschermdoek zeilringen zeilogen ogen Zonwering
Screendoek rondom zoom sealband seal omzomen

Screendoek rondom zomen of rondom sealen? 

Als u heeft gekozen voor screendoek (ook wel serge doek genoemd) op maat met tourniquets of zeilringen, dan zal u ook een keuze in de afwerking moeten maken. Het afwerken van het doek is noodzakelijk om te voorkomen dat het doek gaat rafelen. U heeft twee mogelijkheden als het gaat om de afwerking van het screendoek:

 – Rondom Zomen

 – Rondom Sealen

Zonneschermdoek oftewel Acryldoek wordt standaard rondom gestikt, voor dit type doek hoeft u dus geen keuze te maken!”

Screendoek rondom zoom sealband seal omzomen

Rondom zomen van screendoek

Rondom zomen geeft absoluut de meest stevige afwerking van uw doek. Doordat het doek aan de zijkanten wordt omgeslagen, zal dit doek lang mooi blijven en maximaal zijn vorm behouden. Bij de keus voor rondom zomen in onze screendoek webshop zullen wij er uiteraard voor zorgen dat het doek op uw aangegeven afmetingen wordt geleverd. U hoeft dus geen rekening te houden met de extra stof voor de omslag van de rondom zoom. Dit doen wij voor u! 

Rondom sealen van screendoek

Rondom sealen is de minimale afwerking die noodzakelijk is voor uw screendoek. Kwalitatief gezien is dit een wat minder duurzame afwerking in vergelijking tot rondom zomen, maar daarentegen is het ook wat goedkoper! Dit doek zal op de langer termijn eerder gaan rafelen of inscheuren, door bijvoorbeeld weersinvloeden, dan een doek met rondom zoom.  

De waardering van www.intershades.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 406 reviews.