Beoordeeld met een 9.7 door meer dan 770 klanten
Boven de €250,- gratis verzenden in Nederland en België Snelle levertijden Persoonlijke service Top kwaliteit

Wat is zonweringdoek? Wij helpen je op weg!

Geplaatst op

uitvalschermen acryldoek handbediend doek vervangen vervanging zonnescherm knikarmscherm zonwering zonwerend intershades service op maat bestellen online

Wat is zonweringdoek?

Zonweringdoek is een verzamelnaam voor doek dat gebruikt wordt voor zonweringsystemen en andere zonwering toepassingen. Er zijn vele soorten zonweringdoek en wij krijgen dan ook vaak de vraag: “Welk doek moet ik gebruiken voor mijn situatie?”. Wij zullen in deze blog in gaan op de verschillende typen doek en waar je op moet letten bij de aankoop.

Acryldoek

Acryldoek is een zonweringdoek geweven van polyacrylaatgaren. De polyacrylaatgaren zijn in de massa geverfd, waardoor verkleuring langer uit blijft. Acryldoek wordt ook wel zonneschermdoek genoemd en wordt veelal gebruikt in knikarmschermenuitvalschermen en markiezen. Ook wordt het regelmatig gebruikt als los doek met zonwerende functie op een terras, pergola of overkapping. In dit geval wordt het zonweringdoek bevestigd met tourniquets, tenax sluitingen of zeilringen.
De acryldoeken die wij aanbieden op onze webshop zijn van de merken Dickson, Sattler en Tibelly. Deze doeken zijn voorzien van een speciale vuilwerende coating, zodat vlekken makkelijker te verwijderen zijn dan goedkopere en minder kwalitatieve doeken in de markt.
  • Tip!

    De kleur van het acryldoek is heel sfeer bepalend! De zonnestralen zullen de kleur van het zonweringdoek levendiger maken. Om deze reden is het belangrijk goed na te denken over welke sfeer je graag wenst te creeëren. Een geel zonneschermdoek zal meer warmte geven, blauw daarentegen een verkoelende uitstraling. De kleuren wit en grijs zijn neutraal en zorgen voor rust en kalmte.

 

Sergedoek – Screendoek

Sergedoek wordt in de volksmond ook wel screendoek genoemd. Screendoek bestaat uit 58,5% PVC en 41,5% glasvezel en heeft een gewicht van 544 gram per vierkante meter. Je kan zeker stellen dat dit een zeer sterk doek is! Screendoek wordt gebruikt in de standaard screensystemen, oftewel de verticale zonweringsystemen. Daarnaast is dit een favoriet product om los te bestellen met zeilringen, tenax sluitingen, zuignappen en tourniquets om op een voordelige manier de zon en warmte buiten je huis te houden. Wij zijn fan van de doeken van HelioscreenMermet en Copaco! Vandaar ook dat we deze doeken in de selectie op onze webshop hebben meegenomen.

De doorkijk van een screendoek wordt ook wel uitgedrukt in een openingsfactor. Standaard is de doorkijk 3% tot 5% en uit de praktijk blijkt dat hier de meeste vraag naar is. Ook kan screendoek geleverd worden met 1% openingsfactor, waardoor men minder door het doek kan kijken. Het 1% doek is ideaal voor ramen in een kantoor en bij een televisie, het 1% doek zorgt er namelijk voor dat je minder last hebt van zon op je beeldscherm. Zoek je een screendoek voor een slaapkamer of badkamer? Dan kunnen wij je ook helpen met een verduisterend screendoek.

Wil je meer weten over screendoek kleur, klik hier om verder te lezen in een blog over screendoek kleuren!

 

Beoordeeld met een 9.7 door meer dan 770 klanten
De waardering van www.intershades.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 859 reviews.