fbpx

Wat is zonweringdoek? Wij helpen u op weg!

Zonnescherm Zonwering Zonweringdoek Zonneschermdoek Acryldoek Uitvalscherm Knikarmscherm Intershades

Wat is zonweringdoek? 

Zonweringdoek is een verzamelnaam voor doek dat gebruikt wordt voor zonweringsystemen en andere zonwering toepassingen. Er zijn vele soorten zonweringdoek en wij krijgen dan ook vaak de vraag: “Welk doek moet ik gebruiken voor mijn situatie?”. Wij zullen in deze blog in gaan op de verschillende typen doek en waar u op moet letten bij de aankoop. 

Acryldoek

Acryldoek is een zonweringdoek geweven van polyacrylaatgaren. De polyacrylaatgaren zijn in de massa geverfd, waardoor verkleuring langer uit blijft. Acryldoek wordt ook wel zonneschermdoek genoemd en wordt veelal gebruikt in knikarmschermen, uitvalschermen en markiezen. Ook wordt het regelmatig gebruikt als los doek met zonwerende functie op een terras, pergola of overkapping. In dit geval wordt het zonweringdoek bevestigd met tourniquets of zeilringen
 
Het acryldoek wat wij aanbieden op onze webshop is van het merk Dickson en heeft een gewicht van 290 gram per vierkante meter. De Orchestra serie van Dickson heeft een speciale vuilwerende coating, zodat vlekken makkelijker te verwijderen zijn dan goedkopere en minder kwalitatieve doeken in de markt. 
Zonnescherm Zonwering Zonweringdoek Zonneschermdoek Acryldoek Uitvalscherm Knikarmscherm Intershades

Dat dit doek kwalitatief goed is blijkt ook uit de garantie die wordt gegeven, de garantie is namelijk maar liefst 10 jaar! Al neemt het niet weg dat naar verloop van tijd de doeken wel wat kunnen vervormen door weersinvloeden. 

Tip!

De kleur van het acryldoek is heel sfeer bepalend! De zonnestralen zullen de kleur van het zonweringdoek levendiger maken. Om deze reden is het belangrijk goed na te denken over welke sfeer u graag wenst te creeëren. Een geel zonneschermdoek zal meer warmte geven, blauw daarentegen een verkoelende uitstraling. De kleuren wit en grijs zijn neutraal en zorgen voor rust en kalmte.

Screendoek Screen Los Sergedoek vervangen, bestellen en kopen bij Intershades

Sergedoek – Screendoek

Sergedoek wordt in de volksmond ook wel screendoek genoemd. Screendoek bestaat uit 58,5% PVC en 41,5% Glasvezel en heeft een gewicht van 544 gram per vierkante meter. Je kan dus wel stellen dat dit een zeer sterk doek is! Screendoek wordt gebruikt in de standaard screensystemen, oftewel de verticale zonweringsystemen. Daarnaast is dit een favoriet product om los te bestellen met zeilringen en tourniquets om op een voordelige manier de zon en warmte buiten uw huis te houden. Wij zijn fan van de doeken van Helioscreen, Mermet en Copaco! Vandaar ook dat we deze doeken in de selectie op onze webshop hebben meegenomen.

De doorkijk van een screendoek wordt ook wel uitgedrukt in een openingsfactor. Standaard is de doorkijk 3% tot 5% en uit de praktijk blijkt dat hier de meeste vraag naar is. Ook kan screendoek geleverd worden met 1% openingsfactor, waardoor men minder door het doek kan kijken. Zoekt u een screendoek voor een slaapkamer? Dan kunnen wij u ook helpen met een verduisterend screendoek. 

Voor de 1% doeken en verduisterende screendoeken willen wij u vragen om contact met ons op te nemen, dan maken wij een offerte voor u klaar. De 3% tot 5% doeken vind u uiteraard op onze webshop.

Wilt u meer weten over screendoek kleur, klik hier om verder te lezen in een blog over screendoek kleuren! 

De waardering van www.intershades.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 439 reviews.